Tijdens mijn werk als coach zet ik tijdens coachsessie mijn twee paarden Rose en I am Special in.
Een paard weerspiegelt namelijk feilloos hoe je je van binnen voelt. Een paard reageert zowel op het gedrag als op het gevoel van de mens. Hoe komt dit? Een paard heeft dit vermogen omdat hij zowel een prooidier is als wel een kuddedier. Hij scant constant jouw gemoedstoestand, spierspanning en jullie omgeving. Bied jij hem veiligheid of kan hij beter de leiding nemen en jou bescherming bieden?

Heb je ervaring nodig met paarden?
Om gebruik te maken van paardencoaching heb je totaal geen ervaring met paarden nodig. Je gaat niet rijden maar werken op de grond met het paard. Als je paarden zelfs een beetje eng vindt dan hou ik daar absoluut rekening mee! Sowieso starten we altijd met een kennismaking met de paarden op stal en op basis van de interactie zal ik het paard voor je uitkiezen.

Paardencoaching met Lindsay, hoe gaat het in zijn werk?
Paardencoaching werkt op verschillende niveaus: van het niveau van het zichtbare gedrag, tot het onzichtbare niveau van gevoelens, waarden, overtuigingen en persoonlijke missie. Hou je je stoer, maar vindt je het stiekem toch een beetje spannend? Dan merkt het paard dit feilloos op. Zo fungeren mijn paarden als co-trainer bij praktische leid- en stuur-oefeningen. En het paard kan door zijn spiegelend vermogen jou direct inzicht geven in jouw gevoelstoestand. Op basis van je vraag gaan jij en ik een model uitwerken waarbij wij gericht zijn op verandering en de toekomst. Zoals aangegeven alles is op de grond met het paard naast je.

Welke resultaten biedt ik met paardencoaching?
Tijdens een coachsessie biedt de inzet van mijn paarden jou en mij direct inzicht in de situatie. Het paard zoekt namelijk het punt op waar jouw spanning zit of waar het minder functioneert. Daarnaast geeft het ons gelijk de mogelijkheid om ander gedrag uit proberen. Wat werkt wel voor je en wat niet? Deze handvaten kun je na de sessie meenemen in de dagelijkse praktijk waardoor je beter kunt vermijden om in dezelfde valkuilen te stappen.

Een paardencoachsessie bij mij duurt ongeveer 1,5 uur. De paardencoaching kan los geboekt worden als inspiratiesessie of onderdeel uitmaken van een regulier coachingstraject, leiderschapsprogramma of teambuildingsactiviteit. Zorg alleen voor juiste, outdoor- kleding en schoeisel! Het vindt allemaal meestal buiten plaats.
Heb je inspiratie opgedaan, neem vrijblijvend contact met mij op!