Coachtrajecten

Met een positieve insteek wil ik je graag helpen je doelen te behalen.

Coachtrajecten

Coachtrajecten

Met een positieve insteek wil ik je graag helpen je doelen te behalen.

Life Coaching

Met een positieve insteek wil ik je graag helpen je doelen te behalen. Heb je Quick check up nodig waar je staat in je loopbaan?

Paardencoaching

Tijdens coachsessies heb ik gemerkt dat de inzet van paarden een geweldig resultaat heeft op het direct inzicht geven in je situatie of probleem!

Teambuilding

Ik vind het tijdens een teambuildingssessie heel gaaf om in korte tijd een verandering te zien ontstaan wanneer mensen komen en weer naar huis gaan.

Lifecoaching

Met een positieve insteek wil ik je graag helpen je doelen te behalen. Heb je Quick check up nodig waar je staat in je loopbaan? Of heb je een thema waar je graag aan wilt werken. Samen met jou zullen we hier concreet aan werken met duidelijke doelstellingen. Aan jou om je open te stellen voor deze ervaring waarbij ik ook graag gebruik maak  op sommige momenten van een paard als co-coach. Al is het inzetten van een van mijn paarden optioneel.

Tijdens mijn coachsessies zet ik een ontwikkelingsgerichte benadering in waarbij ik het belangrijk vind om in verbindingen naar duidelijke resultaten toe te werken.

Daarbij verwacht ik het onderstaande van je

 • Je komt met een thema/ vraag
 • Je stelt doelen
 • Je neemt de leiding
 • Je wilt veranderen
 • Je wilt werken voor om deze gewenste verandering mogelijk te maken

Hoe het programma precies zal verlopen ligt aan het thema waaraan je wilt werken. Ik start altijd met een intake; waarbij wij je vraag verder uitdiepen. Daarna bepaal je naar welk resultaat je wilt werken. Gemiddeld duurt een programma 6-8 sessies. Daarnaast heb ik verschillende programma’s qua aantal sessies waar je ook uit kunt kiezen. Een sessie duurt 1- 1,5 uur, waarbij de inzet van een paardencoachsessie gemiddeld 1,5 duurt tot 2 uur duurt. Tussendoor krijg je opdrachten mee om uit te werken. Veel werk wordt dus ook thuis gedaan!

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om tijdens de afsluitende sessie van het programma terug te kijken naar je ontwikkelingen en ervaringen van de coachsessies.

Paardencoaching

Tijdens coachsessies heb ik gemerkt dat de inzet van paarden een geweldig resultaat heeft op het direct inzicht geven in je situatie of probleem! Tijdens een coachingssessie wordt een paard ingezet als co-coach. Een coachingssessie met een paard is een onvergetelijke ervaring en je komt direct tot de kern. Vaak komen de volgende thema’s naar voren: durf je op eigen benen te staan, kun je je kwetsbaar opstellen, wil je graag altijd de controle houden of kun je soms ook de teugels laten vieren? Paarden geven op hun eigen wijze feedback.

Paardencoaching = paard als co-coach! Een paard weerspiegelt feilloos hoe je je van binnen voelt. Een paard reageert zowel op het gedrag als op het gevoel van de mens. Hoe komt dit? Een paard heeft dit vermogen omdat hij zowel een prooidier is en een kuddedier. Hij scant constant de gemoedstoestand, spierspanning en zijn/ haar omgeving. Bied jij hem/ haar veiligheid of kan hij beter de leiding nemen en jou bescherming bieden

Ik heb twee co-trainers Rose een mooie dame van 25 met een rustig karakter, maar erg duidelijk in haar signalen. Daarnaast I am Special een prachtige ruin van 8 die erg gevoelig is. Ze staan beide aan huis en krijgen veel beweging en komen veel buiten waardoor ze rustig, lief en super geschikt zijn als Co-coach.

Paardencoaching, hoe gaat het in zijn werk?
Paardencoaching werkt op verschillende niveaus: van het niveau van het zichtbare gedrag, tot het onzichtbare niveau van gevoelens, waarden, overtuigingen, persoonlijke missie. Het paard kan als co-trainer fungeren bij praktische leid- en stuur-oefeningen gewoon op de grond en met een touw. Of het paard kan door zijn spiegelend vermogen jou direct inzicht geven in jouw gevoelstoestand en mindset. Op basis van je vraag gaan we een model uitwerken waarbij wij gericht zijn op verandering en de toekomst.

Een paardencoachsessie duurt ongeveer 2 uur. De paardencoaching kan los geboekt worden als inspiratiesessie of onderdeel uitmaken van een regulier coachingstraject of leiderschapsprogramma of teambuildingsactiviteit.

Om gebruik te maken van paardencoaching heb je totaal geen ervaring met paarden te nodig. We gaan niet rijden maar werken op de grond met het paard. Als je paarden zelfs een beetje eng vindt dan houden we daar absoluut rekening mee. Zorg alleen voor juiste, outdoor- kleding en schoeisel! Het vindt allemaal buiten plaats.

 

Resultaten:

 • Direct inzicht in je situatie/probleem, het paard zoekt het punt op waar er bij jou spanning zit of waar het minder functioneert.
 • Direct de mogelijkheid om ander gedrag uit te proberen: wat werkt wel en wat werkt minder. Geeft handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Teambuilding

Naast coaching kun je bji mij ook teambuildingsessie afspreken. Ik vind het tijdens een teambuildingssessie heel gaaf om in korte tijd een verandering te zien ontstaan wanneer mensen komen en weer naar huis gaan.

Teambuilding met behulp van paarden is een ontzettende leuke waardevolle activiteit welke je veel inzicht kan geven in je teamsamenstelling Denk daarbij om te werken aan onderstaande punten:

 • verbeteren onderlinge communicatie en samenwerking
 • helder krijgen van de individuele en teamkwaliteiten
 • verkrijgen van meer saamhorigheid en verbinding

Daarbij kunnen wij werken aan:

 • laten samenwerken van mensen vanuit verschillende discipline’s/werkvelden
 • vinden van aanknopingspunten om verder te gaan na een conflictsituatie
 • zicht krijgen op wat wringt in de samenwerking/communicatie bij een team met onderlinge irritatie
 • in een team met veel onderlinge competitie werken aan vertrouwen en samenwerking
 • een dag waarin kwaliteiten, talenten naar voren mogen komen
 • een gewoon dagje of dagdeel uit met het team waarbij ontspanning en samenzijn centraal staan

Kortom, hele uiteenlopende thema’s. Samen met jou als opdrachtgever bepalen we de kern van het programma en vullen we de dag of een dagdeel met verschillende opdrachten met de paarden. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben, het is laagdrempelig en veilig.

Mogelijkheid tot inclusief koffie/thee met lekkers, en uitgebreide vers bereide lunch.

Prijzen afhankelijk van aantal deelnemers en lengte/inhoud van het programma. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.